Be Burger: kwaliteitsvolle hamburgers met een eigen twist
Wie had tien jaar geleden kunnen denken dat een hamburger hip en trendy zou worden? Ondertussen zijn er heel wat restaurants die zich gespecialiseerd hebben in gerechten rond de hamburger. Eén van hen is Be Burger!
Ben jij ook fan van een lekkere hamburger? Zo’n heerlijk zacht broodje met lekker gebakken vlees en een frisse garnituur? Dan moet je absoluut eens langsgaan bij Be Burger.
Be Burger is een Belgische restaurantketen die helemaal draait rond het genot van een kwaliteitsvolle burger en een perfecte tafelervaring. Het eerste restaurant opende in 2015 de deuren in een uitzonderlijk gebouw: De Stockmansmolen in Zaventem. Om hun passie voor hamburgers tot leven te brengen werden samen met een chef-kok een aantal unieke recepten ontwikkeld.
Ondertussen vind je in en rond Brussel zeven Be Burger-restaurants. En terwijl elk restaurant hetzelfde menu serveert, werd elk restaurant individueel ingericht in functie van de wijk waarin het zich bevindt. Be Burger Elsene heeft bijvoorbeeld veel weg van een klassevolle brasserie terwijl Be Burger Wemmel een industriële look heeft. Deugenieten bracht een bezoek aan de plek waar het allemaal begon: Het Be Burger-restaurant in Zaventem.
Culinair genieten in historische watermolen
Je kan er niet naast kijken: Wanneer je Zaventem binnenrijdt via de Hector Henneaulaan, dan valt meteen de grote watermolen op. De historische Stockmansmolen, voorheen ‘Molen ter Beke’, is de nog enige bewaarde watermolen van Zaventem. De geschiedenis van deze koren- en smoutmolen gaat terug tot de 13e eeuw.
Bij binnenkomst in het restaurant worden we meteen vriendelijk onthaald en mogen we een plaats kiezen aan een tafel bij een van de vele grote ramen of op het ruime terras achteraan. Lang hoeven we niet te twijfelen en we kiezen voor een tafeltje met zicht op de watermolen. Dit is zowat het beste plekje in het restaurant wat ons betreft.
Meteen valt de gezellige inrichting en gedempte sfeer op. Hier is geen plaats voor schreeuwerige kleuren of luidruchtige muziek. De verlichting schept een intieme sfeer wat meteen voor bijpassende gezelligheid zorgt. In zijn restaurants opteert Be Burger voor een ontspannen en gezellige sfeer, ver weg van het decor van fastfoodrestaurants. Het is meteen duidelijk: Klanten mogen zich een avond lang aan een culinaire trip verwachten!
Passie voor burgers
De mensen achter Be Burger hebben een passie voor burgers en hebben unieke recepten ontwikkeld die bij iedereen in de smaak vallen. Bij het bekijken van de menukaart verraden de burgernamen meteen dat de recepten geïnspireerd zijn op steden uit de hele wereld.
Tot de klassiekers behoort onder meer Be Burger ‘Brussels’, gekenmerkt door Passendale-kaas, mosterdmayonaise, gegrilde bacon en gemarineerde rode uien. Of verkies je toch de ‘New York’ met Cheddar-kaas, barbecuesaus, gegrilde bacon en uien met paprika. ‘Madrid’, ‘Milan’, ‘Acapulco’ en ‘Honolulu’ zijn slechts enkele namen van de andere typische Be Burgers. Bovendien wordt er iedere maand een nieuwe ‘burger van de maand’ op de kaart gezet. Zo is er telkens variatie voor nog extra smaak en plezier!
De burger-recepten bevatten stuk voor stuk een lekkere twist die nergens anders terug te vinden is. Zo herken je een Be Burger aan het typische briochebroodje dat zacht en luchtig is. De mais bovenop maakt dat het broodje ook nog knapperig is. De salades, tomaten, uien en andere ingrediënten zijn lokaal geproduceerde groenten met een heerlijk verse smaak. Afhankelijk van welke Be Burger je bestelt, zit er knapperige bacon, lekker gesmolten Passendale-kaas of pittige chorizo bij je hamburger. Wat ook niet kan ontbreken, is een overheerlijke saus. Bij Be Burger is elke saus exclusief gemaakt voor de burgers. Ze smaken werkelijk overheerlijk maar de recepten bijven top secret!
Maar een burger is natuurlijk geen burger zonder hamburger! En een goede hamburger staat of valt met het vlees waaruit de burger gemaakt is. De mensen van Be Burger gaan daarom zelf naar Ierland op zoek naar de beste leverancier om een zo mals, sappig en heerlijk mogelijk vlees te kunnen garanderen. De kwaliteit van het 100% Black Angus-vlees is dan ook van de bovenste plank.
Maar Be Burger is er voor iedereen. Voor wie liever geen hamburger eet staan er heel wat andere heerlijke gerechten op de kaart. Wil je liever een slaatje of verkies je een burger met kip of vis? Dat is allemaal mogelijk. Of doe zoals wij en probeer de huisgemaakte rundstartaar. Die wordt à la minute bereid en is op basis van met het mes gesneden Black Angus. Je kan kiezen voor de rundstartaar à la belge met jonge uien en kappertjes of de iets pittigere Italiaanse versie. Wij kozen voor de Italiaanse tartaar met zongedroogde tomaten, Parmezaan, basilicum en pijnboompitten. De tartaar wordt netjes geserveerd met een toast, frietjes en een slaatje.
Toch niet zo’n vleesliefhebber? Ook voor vegetariërs zijn er enkele heerlijk alternatieven met een divers aanbod aan vegetarische burgers. Naast groentenburgers heeft Be Burger ook een gamma van burgers op basis van quorn.
Buitenlands avontuur en groei in België
Naast de zeven restaurants in Brussel en de rand, heeft Be Burger onlangs een restaurant geopend in Lille, net over de Franse grens. Daar vind je naast de klassieke Be Burgers enkele unieke streekburgers op de kaart. In eigen land komt er in Dilbeek een restaurant dat zich zal richten op gezinnen. De toekomstige vestiging op de Gulden Vlieslaan in Brussel zal perfect dienen als shoppingpauze of voor een afterwork dinner met collega’s.
Zit je zelf al te watertanden? Bekijk alvast de kaart met overheerlijke drankjes en hapjes, premium hamburgers en lekkere desserts op BeBurger.be. Wedden dat je een bij jou passende Be Burger vindt?
GIVEAWAY – Maak kans op een diner voor twee ter waarde van 100 euro in een Be Burger-restaurant naar keuze!
Deze giveaway is helaas afgelopen. Volg Deugenieten op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwe acties.
Lekker waag graag een kansje
Top! Veel succes Patrick.
Doe heel graag mee, lekker!!!
Veel succes Annemie!