Cadeautip: 5 boeken die elke foodie in huis moet hebben
De liefde gaat door de maag en dat hebben we de voorbije maanden aan den lijve ondervonden. Zelf stonden we nooit eerder zoveel aan het fornuis om een heerlijk gerecht te serveren. Om onze honger naar culinaire inspiratie te stillen haalden we menig nieuw kookboek in huis. En omdat een lekkere maaltijd bij Deugenieten steevast begint met een heerlijke cocktail kon ook het eerste cocktailboek van Fever-Tree niet ontbreken.
Sergio Herman – New Italian
Net zoals zovelen onder ons is Sergio Herman al jaren in de ban van de Italiaanse keuken. Want geef toe, wie wordt er nu niet gelukkig van een bord pasta? De Italiaanse keuken is dan ook over de hele wereld geliefd en behoort tot het culinair erfgoed. Toch lijkt het alsof er vaak alleen authentieke gerechten worden gekookt en er te weinig met nieuwe smaakcombinaties wordt geëxperimenteerd. Daar brengt Sergio verandering in met zijn visie op de ‘cucina nuova’. In New Italian serveert hij meer dan zestig makkelijk thuis te bereiden recepten die in de basis klassiek Italiaans zijn, maar altijd een eigen flow of karaktervolle twist hebben. Verwacht dus geen authentieke pasta carbonara met spek maar eerder een carbonara met pipe rigate en noordzeekrab, of pappardelle met Zeeuwse mosselen en ‘nduja in plaats van met vongole.
Sergio Herman groeide op in de keuken van familierestaurant Oud Sluis. Inmiddels is hij de bezieler van vijf restaurants en schreef hij tal van kookboeken waaronder Smaakmakers, Just cook it en Sobremesa.
Foolproof uit één pan
Ben je op zoek naar een kookboek vol culinaire inspiratie waarmee je als beginnend foodie iedereen kan verrassen? Dan is Foolproof uit één pan het ideale kookboek voor jou. Je vindt er de lekkerste eenpansgerechten in alle vormen en maten, van stoofpotjes tot risotto en van curry’s tot ovenschotels. De 60 fantastische recepten zijn zo ontwikkeld dat ze gewoon niet kunnen mislukken! Dus pak een pan en maak vol vertrouwen een heerlijke Thaise curry met zalm, zoete aardappel & mais of spaghetti met venkel, citroen & munt. Of leef je uit op gebakken gember-chilirijst met varkensgehakt. En zoek je nog een perfecte zoete afsluiter van de maaltijd? Maak dan eens gebakken peren met chocolade & sinaasappel-amandelkruimels of een heerlijke cake met aardbei, limoen en vlierbloesem. Elk recept garandeert een culinair hoogstandje voor koks van elk niveau.
Tasty Studentenkookboek
Ben je van plan om binnenkort het ouderlijke nest te verlaten? Met het studentenkookboek van Tasty sta je zo op eigen benen, óók in de keuken. In het Tasty Studentenkookboek vind je maar liefst 75 recepten om mee op te scheppen.
Tasty is een online foodplatform dat bekend is voor zijn combi van eenvoud, makkelijk en snel, plus een grote dosis guilty pleasure. Eerder verscheen in dezelfde reeks al het Tasty Kookboek.
Het nieuwe Tasty Studentenkookboek is het perfecte boek voor elke studentenkeuken en iedereen die voor het eerst op kot gaat of op zichzelf gaat wonen. Aan de hand van de 75 vrolijke, snelle en makkelijke recepten leer je de basics. Daarnaast ontdek je handige kitchen skills zoals je vriezer bevoorraden, gezond en gevarieerd ontbijten en hoe je die favoriete recepten van thuis nu ook zelf kunt maken.
The Streetfood Club
De mannen achter The Streetfood Club, dé Utrechtse foodiehotspot, hebben een verzameling gemaakt van de lekkerste streetfoodgerechten, cocktails en finger licking good brunch food.
Streetfood is een cultuur, een way of life en voor sommigen zelfs een religie. In The Streetfood Club – The Book ontdek je een eclectische verzameling van waanzinnig lekkere en prachtige streetfoodgerechten, cocktails en een spetterend interieur.
Korean chicken waffles, avo & beans of tostada de atún: Bij The Streetfood Club is niet alleen het eten waanzinnig, ook de looks en het decor zijn erg Instagrammable. Zo ook The Streetfood Club – The Book: het kookboek met niet alleen de leukste en hipste streetfoodrecepten voor lunch, brunch én cocktails, maar ook een flinke portie eye-candy om je thuis aan te vergapen.
Fever-Tree – The art of mixing
Fever-Tree – The art of mixing is het eerste cocktailboek waarin de mixers van het briljante merk Fever-Tree centraal staan. In plaats van te beginnen met de sterke drank concentreert dit boek zich op de belangrijkste mixers – waaronder tonic, limonade, ginger ale, gemberbier en cola. Toonaangevende barmannen van over de hele wereld hebben 125 klassieke en eigentijdse cocktailrecepten gecreëerd die het beste uit de botanische partnerschappen halen. Het boek onderzoekt de oorsprong van de belangrijkste ingrediënten waaronder kinine, citroenen en vlierbloesem, en vertelt meer over de impact die verschillende kruiden hebben op de smaak. Zo krijg je een beter begrip van wat je drinkt en die kennis kan je dan weer gebruiken om de lekkerste cocktails te maken. Ben je op zoek naar nog meer ideeën om de heerlijkste cocktails samen te stellen? In Fever-Tree Easy Mixing, het tweede cocktailboek van Fever-Tree, vindt je maar liefst 150 recepten voor nog meer snelle en heerlijke mixdrankjes en cocktails.