Beleef de zomer in stijl: 4 tips voor een gezellige buitenruimte

Beleef de zomer in stijl: 4 tips voor een gezellige buitenruimte

19 juli 2024 0 Door Deugenieten

Het warmere weer is eindelijk hier en dat betekent volop genieten van relaxte middagen in de tuin en gezellige avonden op het terras. Van de ideale loungeset tot speelplezier voor de kinderen, met deze vier tips van Brico tover je je buitenruimte snel om in je ideale droomplek.

De perfecte loungeset

Een loungeset vormt het pronkstuk van je terras. Daarvoor kies je best niet alleen meubels die bij jouw stijl passen, maar die ook nog eens heerlijk comfortabel zijn voor lange zomeravonden. Maar welke
materialen zijn dan de beste keuze? Aluminium loungesets zijn modern en wegen weinig, maar hebben een waterdichte hoes nodig. Houten loungesets stralen dan weer warmte uit, maar kunnen van kleur veranderen zonder bescherming. Of wat dacht je van wicker meubelen? Deze zijn trendy, licht en vereisen weinig onderhoud. Meer informatie en inspiratie vind je op de website van Brico.

Ideaal om te aperitieven, dineren en relaxen

Wie handig is en wel houdt van een beetje DIY kan zelf een gezellige tuinhoek van pallets creëren. Stapel de pallets op voor een tafel en bank, en voeg kussens toe voor je comfort. Ga je liever voor kant-en-klaar? Kies dan voor stevige meubels die zorgen voor een instant sfeer. Mix verstelbare stoelen om te relaxen en gewone stoelen voor comfort. Wil je nog meer charme en ontspanning, dan is een schommelbank de ideale toevoeging aan je meubilair. Alle mogelijkheden kan je ontdekken op de website van Brico.

Creëer plekjes in de schaduw

Hoewel het heerlijk genieten is in de zon, is het net zo belangrijk om voldoende schaduw op te zoeken. De snelste manier om in de zomer koelte te vinden, is onder een parasol. Je bent het beste af met een kantelbaar exemplaar omdat je deze kunt meedraaien met de zon. Heb je wat meer ruimte in je tuin, dan is een zonnetent ideaal om de hele zomer van het mooie weer te genieten. Bovendien ben je ook meteen beschermd tegen een onverwacht regenbuitje. En met een pergola of prieel geniet je het hele jaar door van je terras of tuin. Met slechts een dag klussen, tover je een prachtige houten constructie tevoorschijn. Op zoek naar wat schaduw? Ontdek de verschillende mogelijkheden op de website van Brico.

Plezier voor de kinderen

Kinderen houden van spelen in de tuin. Klassiekers zoals een zandbak, speelhuisje of glijbaan mogen dus zeker niet ontbreken. Je kan ook creatief aan de slag gaan. Maak zelf een schommel van hout en koord, of maak je eigen buikglijbaan met een zeil en zeep. Zo zorg je gegarandeerd voor uren plezier. De kids kunnen op schattentocht in het bos of het park en met hun vondsten de meest gekke creaties knutselen. Of schilder keien gezellig samen. Voor sportliefhebbers zorgen voetbalgoals, basketbalringen en badmintonsetjes voor extra plezier en beweging. En wat is een zomer zonder waterpret? Kies voor een opblaasbaar of opzetzwembad, zo hoef je geen gat in je tuin te graven. Meer speelideeën voor buiten vind je op de website van Brico.

Ben je helemaal klaar om je buitenruimte om te toveren in je ideale droomplek? Er is altijd een winkel bij jou in de buurt. Je vindt het hele aanbod en een overzicht van de winkels op de website van Brico.

Volg ons op sociale media of contacteer ons