Nieuwe films en tv-series in de filmkast van Deugenieten

Nieuwe films en tv-series in de filmkast van Deugenieten

16 augustus 2024 0 Door Deugenieten

De lange zomeravonden zijn ideaal om gezellig samen naar een leuke film of serie te kijken. Terwijl Nicolas Cage in Dream Scenario van saaie professor naar celebrity gaat, nemen Jodie Foster en Kali Reis ons in het nieuwe seizoen van True Detective mee naar de ijzige wildernis in Alaska. In Hunted is de jacht geopend op een stelletje dieven. Het tweede deel van het epos Dune zorgt dan weer voor een verbluffend visueel spektakel.

GIVEAWAY – GIVEAWAY – GIVEAWAY – GIVEAWAY – GIVEAWAY

Deugenieten zorgt ervoor dat je je deze zomer alvast niet zal vervelen. We geven de komende weken immers heel wat leuke geschenken weg. Volg Deugenieten op Instagram en Facebook en kom er als eerste alles over te weten!

True Detective seizoen 4

True Detective: Night Country is het vierde seizoen van het bekroonde HBO-misdaaddrama dat zich afspeelt in het stadje Ennis in de afgelegen en ijzige wildernis van Alaska. Jodie Foster en Kali Reis zijn de rechercheurs van dienst in een nieuw onderzoek dat hen danig op de proef zal stellen.

Wanneer de lange winternacht valt verdwijnen de acht mannen die het arctische onderzoeksstation Tsalal beheren spoorloos. De verdwijningen lijken aanvankelijk losstaande incidenten maar naarmate het onderzoek vordert onthullen de detectives een sinister complot dat dieper gaat dan ze ooit hadden kunnen vermoeden. Om de zaak op te lossen, moeten rechercheurs Liz Danvers (Jodie Foster) en Evangeline Navarro (Kali Reis) de confrontatie aangaan met de duisternis die ze in zich dragen en de vervloekte waarheden die begraven liggen onder het eeuwige poolijs boven water zien te halen.

De vier seizoenen van True Detective vind je nu ook in een boxset. Elk seizoen van deze meeslepende mysteryreeks neemt je mee naar een andere wereld, met unieke personages en verhaallijnen. Van de moerassen van Louisiana tot de ijzige wildernis van Alaska, de serie verkent de donkere kant van de menselijke psyche. Wie Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Colin Farrell of Mahershala Ali als rechercheurs aan het werk wil zien, is met de boxset van True Detective alvast verzekerd van heel wat spannende tv-avonden.

Je kan het vierde seizoen van True Detective via deze link bestellen. Voor de boxset met alle 4 seizoenen klik je hier.

Deugenieten mag enkele boxsets van True Detective weggeven. Vul het deelnemingsformulier onderaan dit bericht in. Wil je extra kans maken, neem dan zeker ook een kijkje op onze Instagram en Facebook.

Dream Scenario

Dream Scenario van regisseur Kristoffer Borgli is een opeenstapeling van absurditeit, zwarte komedie en existentiële vragen. De film neemt je mee op een wilde reis door de krochten van het menselijk onderbewustzijn.

De saaie professor en eenzame loser Paul Matthews (Nicolas Cage) wordt van de ene op de andere dag een celebrity wanneer hij plots verschijnt in de dromen van miljoenen mensen. In eerste instantie geniet hij van de aandacht, maar hij raakt al snel gefrustreerd door zijn passieve rol in de dromen. Naarmate zijn media-optredens toenemen, verandert zijn verschijning in nachtmerries en keert de publieke opinie zich tegen hem.

Cage tilt met zijn kenmerkende expressieve acteerstijl zijn personage Paul op van een karikatuur naar een complex en tragisch personage. We zien zijn kwetsbaarheid en onzekerheid, zijn verlangen naar waardering en zijn worsteling met de onverwachte roem die hem te beurt valt.

Dream Scenario een film die lang bijblijft. Het is een gedurfde en originele creatie die je aan het denken zet over de aard van dromen, de kracht van onze eigen gedachten en de zoektocht naar betekenis in een wereld die vaak chaotisch en onbegrijpelijk aanvoelt.

Dream Scenario is een visueel creatieve film die dankzij de regie van Borgli dynamisch en speels is. Je kan de film via deze link bestellen.

Hunted

Met de thriller Hunted maakt regisseur Tommy Boulding zijn speelfilmdebuut. De film vertelt het verhaal van een groep dieven die een poging wagen om een ​​statig herenhuis te beroven.

Inbrekers Leon (Nobuse Junior), zijn jongere broer Chaz (Malachi Pullar-Latchman) en hun criminele vrienden Vix (Hannah Traylen) en Tod (Ross Coles) gaan wel vaker in opdracht van de Londense antiekhandelaar Gregory (Larry Lamb) landhuizen beroven. Nadat hij genoeg geld heeft verdiend om Chaz’ collegegeld te betalen, is Leon klaar om ermee te stoppen. Maar de vier worden overgehaald om nog een laatste klus aan te nemen: het stelen van een ceremonieel mes van het vorstelijke Redwick Estate.

De poging mislukt echter wanneer de huiseigenaren hen overmeesteren en een duister geheim onthullen. Gekleed in traditionele jachtkleding jagen de vrouw des huizes Katherine (Samantha Bond), haar oude oom Remington (James Faulkner), haar broer Hugo (James Lance), en zijn zoon Miles (Louis Walwyn) op de indringers als menselijke prooien die worden losgelaten over het uitgestrekte Redwick-landgoed.

Boulding creëert een claustrofobisch sfeertje door gebruik te maken van donkere beelden, scherpe cameravoering en een onheilspellende soundtrack. Hunted is een geslaagde thriller met een meeslepend verhaal en een relevante maatschappijkritische boodschap.

Je kan Hunted hier online bestellen.

Dune: Part Two

Dune: Part Two pikt de draad op waar het eerste deel eindigde. Paul Atreides (Timothée Chalamet), ook bekend als Muad’Dib, is de messias van de Fremen geworden en heeft de planeet Arrakis veroverd. Hij worstelt met de verantwoordelijkheden van zijn nieuwe rol en de visioenen van een heilige oorlog die de hele melkweg kan verslinden. Ondertussen vormen zijn tegenstanders, waaronder de Harkonnen, een nieuw plan om hem te verslaan en de controle over Arrakis te herwinnen.

Paul moet bondgenoten vinden en zijn eigen krachten beheersen om zijn familie te beschermen, zijn volk te leiden en zijn lot te vervullen.

Dune: Part Two is een visueel verbluffende en epische film die het verhaal van Paul Atreides voortzet op een boeiende manier. De film bevat prachtige special effects, meeslepende actie en sterke acteerprestaties van onder meer Zendaya, Austin Butler, Florence Pugh en Christopher Walken. Een must-see voor fans van het eerste deel en voor liefhebbers van sciencefiction- en fantasyfilms.

Je kan Dune: Part Two hier online bestellen. Het eerste deel kan je via deze link bestellen. Voor wie het volledige Dune-verhaal opnieuw wil beleven, is er een bundel met de twee films. Je kan de bundel hier online bestellen.

Deugenieten mag enkele exemplaren van Dune: Part Two weggeven. Vul het deelnemingsformulier onderaan dit bericht in. Wil je extra kans maken, neem dan zeker ook een kijkje op onze Instagram en Facebook.

GIVEAWAY – Maak kans op Dune: Part Two of de boxset van True Detective

Deze giveaway is helaas afgelopen. Volg Deugenieten op Instagram en Facebook en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe acties.

Lees ook: Win duotickets voor de zomerrevues van Het Witte Paard in Blankenberge

Volg ons op sociale media of contacteer ons