Harry Potter: Visions of Magic brengt de tovenaarsmagie naar Brussel

Harry Potter: Visions of Magic brengt de tovenaarsmagie naar Brussel

30 augustus 2024 0 Door Deugenieten

De expo Harry Potter: Visions of Magic dompelt je onder in de magische wereld van tovenaarsleerling Harry Potter. Met indrukwekkende decors, interactieve elementen en een overvloed aan visuele effecten biedt de expo een meeslepende ervaring voor elke Potterhead.

Sinds de elfjarige Harry Potter kennismaakte met Rubeus Hagrid op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus, hebben zijn avonturen een blijvende stempel nagelaten bij heel wat liefhebbers van de genre. Meer dan 25 jaar later blijft Harry Potter nog steeds populair en geliefd bij jonge en ondertussen volwassen fans. Dat bewijst de nieuwe belevingsexpo Harry Potter: Visions of Magic.

Na een volledig uitverkochte editie in Duitsland is de tovenaarswereld neergestreken in Tour & Taxis in Brussel. Harry Potter: Visions of Magic is een meeslepende interactieve ervaring van meer dan 3000 vierkante meter die bezoekers meevoert naar enkele van de meest mysterieuze uithoeken van de tovenaarswereld. Je ontdekt er immersieve en artistieke omgevingen die geïnspireerd zijn door raadselachtige plaatsen zoals de Kamer van Hoge Nood, Newts Menagerie en het Ministerie van Toverkunst. De interactieve video’s, de mysterieuze architectuur en de originele geluidservaring creëren een adembenemend avontuur voor alle zintuigen.

Visueel spektakel

Er valt niet te ontkennen dat de expo visueel indrukwekkend is. De makers hebben de wereld van Harry Potter met veel liefde voor detail nagebouwd. Van de Grote Zaal tot de Verdonkeremaansteeg, elke locatie is herkenbaar voor fans en ademt de sfeer van de boeken en films. De combinatie van licht, geluid en projecties zorgt voor een magische ambiance die je als bezoeker volledig onderdompelt in de wereld van heksen en tovenaars.

Tijdens je avontuur ben je in het bezit van een lichtgevende toverstaf waarmee je bij verschillende taferelen zijn toverkracht kan activeren. Zo helpt hij bij het brouwen van een toverdrank of het voeren van een duel. Hoewel deze elementen leuk zijn, blijven ze vaak oppervlakkig en bieden ze weinig ruimte voor echte creativiteit. In de bijzondere wereld van Harry Potter had best wat meer interactie mogen zitten.

Voor die-hard Harry Potter-fans

De expo is duidelijk gericht op de fans van de Harry Potter-serie. Voor wie de boeken en films kent, zal de expo een nostalgische reis zijn. Voor nieuwkomers kan de expo overweldigend zijn. Er wordt weinig context gegeven en de vele verwijzingen naar de boeken en films zullen aan hen voorbijgaan.

Harry Potter: Visions of Magic is een visueel spektakel dat de harten van veel fans zal veroveren. De expo is een absolute must-see voor superfans die graag de wereld van Harry Potter opnieuw willen beleven. De decors zijn indrukwekkend, de projecties zijn verbluffend en de interactieve elementen zijn leuk om mee te spelen. De Grote Zaal, de Verdonkeremaansteeg en de Hal der Profetieën zijn allemaal prachtig nagebouwd. Ondanks al deze visuele pracht mist de expo een overkoepelend verhaal. Voor wie meer verwacht dan een mooie tentoonstelling, kan de expo teleurstellend zijn. De beperkte interactie, het ontbreken van diepgang en de focus op fans maken dat de expo niet voor iedereen even geschikt is.

Tip: Ben je zelf nog niet echt bekend met de wereld van Harry Potter, dan is het zeker aan te raden om vooraf de films te kijken of de boeken te lezen.

Wie zelf de Wizarding World van Harry Potter: Visions of Magic wil betreden, kan terecht in Brussel op de terreinen van Tour & Taxis. Meer info en tickets kan je vinden op HarryPotterVisionsOfMagic.be.

Lees ook: De Wintertuin van de Ursulinen, een ongekende parel van de art nouveau

Volg ons op sociale media of contacteer ons