Thuis cocktails maken? Easy does it met Johnnie Walker Highballs
We spenderen deze maanden extra veel tijd binnen in beperkte kring. Een drankje op de bank smaakt dus meer dan ooit. Dus ja, quarantainecocktails thuis, virtueel samen of stiekem alleen, zijn nog steeds hip.
Ben je zelf niet de meest flamboyante barman of -vrouw maar wil je toch de komende feestperiode niet onopgemerkt laten voorbij gaan? De Johhnie Walker Highball is simpel om zelf te maken en bovendien superlekker. Het is een klassieker die ongetwijfeld een sterke indruk nalaat met zijn verfrissende lichtheid en gevarieerde smaak.
De highballs of longdrinks maak je dit seizoen met de iconische limited editionflessen van Johnnie Walker. ’s Werelds nummer één Schotse whisky, bestaat dit jaar namelijk 200 jaar en dat vieren ze met de lancering van een aantal exclusieve flessen.
De rode, gouden en zwarte flessen uit de Iconic Limited Edition Collection zijn collector’s items die een opvallende toevoeging zijn aan elke drankkast, of je nu een Schotse veteraan bent of een whisky-nieuwkomer.
De nieuwe designs hebben de ‘Keep Walking’ mantra en vieren de grensverleggende spirit die het hart van het merk vormt sinds oprichter John Walker 200 jaar geleden de deuren opende van zijn kleine kruidenierswinkel in het Schotse Kilmarnock. De tijdloze whisky’s in de flessen blijven onveranderd, waardoor ze het perfecte kerstcadeau zijn voor iedereen die van goede whisky houdt.
Johnnie Walker wintercocktails
Johnnie’s Winterwalk is de ideale longdrink om gezellig bij de haard op te warmen na een frisse winterwandeling. Is het tijd om de cadeautjes uit te pakken? De Johnnie & Gingerbread, met peperkoek en appeltjes, is de ideale longdrink voor de kerstdagen.
JOHNNIE’S WINTERWALK
Wat heb je nodig?
- 50 ml Johnnie Walker Black Label
- 15 ml siroop van tonkabonen
- 10 ml citroensap
- 150 ml limonade van bittere sinaasappel
- Afwerking: schijfjes sinaasappel en steranijs
Hoe maak je het?
- Vul een highballglas met ijsblokjes
- Voeg Johnnie Walker Black Label, de siroop van tonkabonen en het citroensap toe. Meng zorgvuldig. Vul aan met de limonade van bittere sinaasappel
- Werk het glas af met een schijfje sinaasappel en steranijs
JOHNNIE & GINGERBREAD
Wat heb je nodig?
- 50 ml Johnnie Walker Gold Label
- 20 ml peperkoeksiroop
- 10 ml citroensap
- 150 ml sprankelend appelsap
- Afwerking: kaneelstokje en kardemomzaadjes
Hoe maak je het?
- Vul een highballglas met ijsblokjes
- Voeg Johnnie Walker Gold Label, de peperkoeksiroop en het citroensap toe. Meng zorgvuldig. Vul aan met het sprankelend appelsap
- Werk het glas af met een kaneelstokje en kardemomzaadjes
Goed idee. We gaan dit weekend eens flink aan het mixen slaan!
Hoi Chris, keep on walking, Johnnie Walking 😉 Prettig weekend!
R&Y