Drie heerlijke recepten voor de perfecte non-alcoholische afterwork cocktail
Bars en cafés zijn gesloten en je verlangt naar een heerlijke non-alcoholische cocktail. Wat nu? Geen probleem! Ceder’s, de alt-gin uit Zuid-Afrika is het perfecte ingrediënt om thuis zelf een hemelse cocktail te shaken.
Het ziet er naar uit dat onze favoriete cocktailbar nog een tijdje zijn deuren gesloten zal moeten houden. Dus zit er voor deze Deugenieten niets anders op dan zelf aan het shaken te gaan. Met onze nieuwe cocktailset en met Ceder’s hebben we alvast een goede basis om zelf die lekkere non-alcoholische afterwork cocktail te shaken.
Best of two worlds
‘Ceder’s Distilled Non-alcoholic’ is een creatie van de Zuid-Afrikaan Craig Hutchinson en zijn Zweedse vrouw Maria Sehlström. Begin 2017 ontdekten ze de prachtige vallei van het Cederberg-gebergte van de West-Kaap, een van de negen provincies van Zuid-Afrika.
De vallei, waarvan ze nu mede-eigenaar zijn, herbergt vele intrigerende plantenextracten, waaronder rooibos en buchu, die al duizenden jaren door inheemse volkeren van Zuid-Afrika worden gebruikt. Het inspireerde Maria en Craig om exotische Kaapse en klassieke gin-botanische producten te distilleren en vervolgens te mengen met oud en ongerept Zweeds water. Door het beste van deze twee werelden te combineren, slagen ze erin een alcoholvrij alternatief voor gin aan te bieden.
Er zijn momenteel 4 soorten Ceder’s beschikbaar: Ceder’s Classic, Ceder’s Crisp, Ceder’s Wild en Ceder’s Pink Rose. Het verschil tussen de vier soorten wordt gemaakt door de kruiden die het meest prominent aanwezig zijn in de verschillende distillaten.
- Ceder’s Classic: een mix van klassieke gin-botanische ingrediënten zoals jeneverbes en koriander gecombineerd met hints van geranium en Kaapse bloemenfynbos.
- Ceder’s Crisp: een verfrissende mix van klassieke gin-botanicals zoals jeneverbes en citrus gecombineerd met de frisse smaak van komkommer en kalmerende kamille.
- Ceder’s Wild: een intrigerende mix van klassieke gin-botanicals zoals jeneverbes en gember, gecombineerd met kruidnagel en rooibos.
- Ceder’s Pink Rose: een onweerstaanbare mix van klassieke botanische kruiden waaronder jeneverbes, gecombineerd met subtiele tonen van roos en zoete hibiscus.
Drie recepten voor de perfecte afterwork cocktail
In combinatie met Ceder’s kan je heel wat smaakvolle cocktails maken. Zelf gingen we aan de slag Ceder’s Crisp, tonic, komkommer en munt. Ons resultaat zie je op de foto’s in dit bericht. Om je alvast op weg te zetten de perfecte cocktail te maken, geven we nog enkele recepten mee.
CEDER’S CRISP AND TONIC – The classic
Ceder’s Crisp & Tonic is dé klassieker onder de virgin gin. Met de juiste verhouding (1:3) kom je steeds tot de perfecte smaakcombinatie. Je kiest zelf je favoriete garnering om af te werken. Ga voor komkommer en munt als je houdt van de meer klassieke, frisse smaak. Mag het wat uitdagender, probeer dan zeker granaatappel met basilicum, rozemarijn met zwarte peper of vlierbloesem met limoen. Serveer de cocktail in een glas met veel ijs.
Ingrediënten:
- 50 ml Ceder’s Crisp
- 150 ml Premium Tonic
CEDER’S COLLINS – Voor de beginnende shaker
De Collins is een Ceder’s cocktail die je absoluut wil maken. Deze smaakmaker serveer je met veel ijs en wat bruisend water in een high ball – een chique woord voor longdrinkglas. Werk af met een schijfje limoen op de rand et voilà.
Ingrediënten:
- 50 ml Ceder’s Crisp
- 10 ml limoensap
CEDER’S NOGRONI – Voor de gevorderde shaker
De Nogroni is een cocktail voor de wat meer gevorderde shaker. Gooi alle ingrediënten, samen met flink wat ijs, in je shaker. Zet je favoriete muziek op en begin te shaken alsof je leven ervan af hangt! Schenk de cocktail in een tumblerglas.
Ingrediënten:
- 50 ml Ceder’s Crisp
- 15 ml sinaasappelsap
- 40ml rood pompelmoessap
Tip: Maak met een aardappelmesje lange krullen van een citroen of sinaasappel voor de garnering. Supersimpel en ‘next level’ in een handomdraai!
Wil je zelf zo’n heerlijke alchoholvrije afterwork cocktail maken? Via onze Facebook– en Instagrampagina kan zo een heerlijke fles Ceder’s Crisp de jouwe worden. #cheers!
Deze giveaway is helaas afgelopen. Volg Deugenieten op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwe acties.
heerlijk vandaag op david zijn verjaardag x
Hey Nancy, wens David alvast een gelukkige verjaardag!
Super, doe heel graag mee
Hoi Patrick, leuk dat je meedoet! Vergeet zeker niet om @deugenieten te taggen op Facebook en Instagram!
Doe weer heel graag mee
Hey Annemie, zo’n fles Ceder’s Crisp is zeker de moeite waard om mee te doen. Vergeet niet om @deugenieten te taggen op Facebook en Instagram! Veel succes!