Een programma met ballen: ‘Bal National’ op njam!
Ook zo’n fan van gehaktballen? Begin dan alvast te watertanden want Wim Ballieu geeft op njam! zijn geheimen prijs voor de lekkerste (gehakt)ballen in het gloednieuwe programma ‘Bal National’.
De Belg en zijn gehaktbal: dat is onafscheidelijke liefde. Vraag dat maar aan Wim Ballieu van gehaktballenrestaurants Balls & Glory. Hij weet als geen ander dat de gehaktbal een deel van ons nationaal erfgoed is. Daarom maken Wim en televisiezender njam! binnenkort het programma ‘Bal National‘. In elke aflevering op het menu: ballen, in allerlei maten, kleuren en geuren. Telkens bereidt Wim twee verschillende gerechten met gehaktballen. De ene keer gaat hij de nostalgische culinaire toer op, een andere keer maakt hij een hedendaagse versie van de gehaktbal.
Traditioneel denken we bij gehaktballen aan het ‘klassieke’ varkens-, rund- of kalfsvlees maar ook andere varianten komen aan bod. Zo gaat Wim ook met kippengehakt, visgehakt en zelfs vegetarisch gehakt aan het rollen. Daardoor krijgen we niet alleen klassiekers als ‘balletjes in tomatensaus’ te zien maar ook heel wat technieken om origineel met gehakt aan de slag te gaan. Wim laat zien hoe, maar ook waarmee, je gehaktballen kan vullen. Een techniek die hij perfectioneerde in zijn eigen restaurantketen ‘Balls & Glory‘ maar die mensen thuis zelf feilloos kunnen toepassen.
Wim krijgt zelf alvast maar niet genoeg van koken. “Zeker nu tijdens deze coronaperiode kan ik mij écht nog eens amuseren in mijn eigen keuken. Het liefst maak ik dan van alles door elkaar en dat bovendien aan een razend tempo. Die horeca-ervaring zit er toch wel in hoor,” zegt Ballieu.
Voor Wim heeft de gehaktbal alvast geen geheimen meer. En voor ons binnenkort dus ook niet meer! Leuk detail voor wie houdt van een streepje muziek tijdens het kokerellen: In het programma wordt enkel en alleen muziek van eigen bodem gebruikt. Alsof het Bal National was!
Zin om alvast samen met Wim aan de slag te gaan? In ‘Gehakt‘ maakt Wim komaf met het banale en einde-van-de-maand-eten-imago van gehakt en maakt hij je warm voor de talloze mogelijkheden van het gemalen vlees. In ‘Balls & Glory‘ verzamelt Wim zijn meest gesmaakte balls en biedt hij ook verrassende vegetarische varianten aan.
Vanaf zondag 24 januari kan je op njam! vijf weken lang elke zondag smullen van een nieuwe aflevering ‘Bal National’. Wedden dat de bal ook bij ons aan het rollen gaat?
Lees ook: Annie uit ‘Gert Late Night’ brengt eigen kookboek met haar favoriete gerechten uit
Dit delen:
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)