Deugenieten in de keuken: Maak zelf een heerlijke brunch voor jou en je vrienden

Deugenieten in de keuken: Maak zelf een heerlijke brunch voor jou en je vrienden

7 juni 2024 0 Door Deugenieten

Hou je van lekker eten maar wil je niet de hele tijd in de keuken staan wanneer je familie of vrienden langskomen? Dan kan een heerlijke brunch de oplossing zijn. Makkelijk te bereiden, een ruime keuze en vooral erg gezellig om tijdens het eten uren bij te praten.

Met drie verschillende receptjes, vers appelsiensap en een gekookt eitje wordt iedereen aan tafel in de watten gelegd. Op het menu: wentelteefjes van suikerbrood met mascarpone, yoghurt-bowls met vers fruit en gevulde croissants met ham en kaas. Als dat geen verwennerij is!

Brunch met wentelteefjes van suikerbrood, yoghurt-bowls, gevulde croissants en vers appelsiensap

Dit heb je nodig:

  • Bakplaat met bakpapier
  • Diep bord
  • Garde
  • Koekenpan
  • Steelpan met deksel
  • Serveerschaal

Ingrediënten

  • 75 gram geraspte gruyère
  • 500 gram Griekse yoghurt
  • Suikerbrood
  • 100 gram mascarpone
  • 6 eieren
  • 200 ml halfvolle melk
  • 1.5 tl gemalen kaneel
  • 6 sinaasappels
  • 1 pak croissantdeeg
  • 40 gram serranoham
  • 120 gram veenbes-walnootmix
  • 125 gram blauwe bessen
  • 125 gram frambozen
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 tl zout

Zo maak je het klaar

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Open het blik croissantdeeg en snijd zes driehoeken los langs de stippellijnen
  • Verdeel de serranoham over het deeg en bestrooi met de geraspte gruyère
  • Rol het belegde deeg op tot croissants en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak 10 – 15 minuten in de oven
  • Snijd het suikerbrood in sneetjes van 2 cm dik
  • Klop in een diep bord de melk, 2 eieren, 1/2 zakje kaneel en een snuifje zout met een garde
  • Verhit 1 el zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur
  • Wentel de suikerbroodsneetjes door het eimengsel, leg ze in de pan en bak ongeveer 3 minuten per kant tot ze stevig beginnen te worden
  • Zet een steelpannetje gevuld met voldoende water op een hoog vuur. Zodra het water kookt voeg je de eieren voorzichtig één voor één toe met een lepel
  • Kook de eieren 6 minuten voor een zachtgekookt en 8 minuten voor een hardgekookt eitje
  • Pers het sap van de appelsienen uit
  • Verdeel de yoghurt over diepe kommen
  • Garneer de yoghurt met de veenbes-walnootmix
  • Maak met blauwe bessen een hartje op de yoghurt

Presentatie

  • Dek de tafel met de yoghurt-bowls, gekookte eitjes en het verse appelsiensap
  • Leg de croissants op een serveerschaal
  • Verdeel de wentelteefjes over de borden en garneer ze met de mascarpone en frambozen

Eet smakelijk!

Lees ook: Deugenieten in de keuken: Noedels met kipgehakt in Aziatische saus

Volg ons op sociale media of contacteer ons