Eten en drinken op de boekenplank van Deugenieten
Hoe fijn en gezellig het is om uit eten te gaan, toch is het af en toe wel eens heel verleidelijk om helemaal wild te gaan in eigen keuken. Gekende recepten pimpen of verbeteren, nieuwe recepten uitproberen of je helemaal verdiepen in een nog onbekende keuken. Deze pas verschenen boeken laten je helemaal wegdromen bij al die heerlijke gerechten, smaakrijke bieren en smaakvolle desserten. Alvast smakelijk!
Chez Bijdendijk
De Franse keuken wordt gezien als de moeder van vele keukens. De Franse gastronomie, met beroemde chef-koks als Auguste Escoffier, Paul Bocuse en Alain Ducasse, inspireerde wereldwijd talloze chefs. Zo ook Joris Bijdendijk. Tijdens zijn koksopleiding en stages in Frankrijk, maar ook van zijn Franse vrouw Elsa leerde Bijdendijk alles over de klassieke Franse bereidingen. Pocheren, blancheren, flamberen; de Franse keuken spreekt een universele taal. En als je die basistechnieken eenmaal beheerst, dan kun je volgens Joris uit elk ingrediënt het beste halen en eindeloos variëren.
In Chez Bijdendijk deelt hij zeventig van zijn favoriete Franse recepten die hij regelmatig in huize Bijdendijk kookt: van brood en patisserie tot pasteien, stoofschotels, salades, vinaigrettes en sauzen. De gerechten zijn gebaseerd op de klassiekers, maar uiteraard geeft Joris er zijn eigen moderne draai aan. In elk recept maakt je als thuiskok kennis met Franse technieken en ingrediënten. Daarmee wordt een goede basis gelegd om zelf de lekkerste boeuf bourguignon, cassoulet, bourride, cannelés en vele andere specialiteiten te kunnen maken.
Zin in de Franse keuken? Bienvenue Chez Bijdendijk! Je kan het kookboek hier bestellen.
Het groot caféboek België
Sofie Vanrafelghem doorkruiste heel België op zoek naar cafés met de beste bierkaarten en de leukste adressen om ongedwongen aan de bar te hangen. Ze verzamelde ze allemaal in Het groot caféboek België. Zo kwam ze langs een deftige herberg in een statig kasteel, een brouwerscafé in een voormalige dorpsschool of een artistieke kroeg in een heuse kunstgalerij.
Ze vond ook een hippe ontmoetingsplaats in een oude fabriek, een bierwalhalla in een pas ontwijde parochiekerk, maar ook een eeuwenoude herberg waar de rivier door de bierkelder stroomt… Allemaal passeren ze de revue in Sofies eigenzinnige rondreis door het Belgische cafélandschap.
Master Beer Sommelier Sofie Vanrafelghem leert meteen ook wat je op elk adres in het bierglas mag verwachten en beveelt in elk café een bier aan dat het proeven meer dan waard is. Voor wie niet te diep in het glas keek, vermeldt ze ook welke toeristische toppers je niet links mag laten liggen.
Dankzij Het groot caféboek België bezoek je voortaan enkel nog de gezelligste, meest authentieke en bijzondere cafés van België.
Je kan Het groot caféboek van België hier online bestellen.
De Zilveren Lepel – Chocolade
De keuken van De Zilveren Lepel is wereldwijd bekend als dé gezaghebbende stem op het gebied van de Italiaanse keuken. De Zilveren Lepel – Chocolade bevat 100 recepten op basis van het allerlekkerste ingrediënt op aarde: chocolade. Daarnaast leer je met 30 basistechnieken en aan de hand van stap-voor-stapfotografie, de verschillende manieren om met chocolade te werken, zoals temperen, glazuren en het maken van decoraties.
Pure chocolade, melkchocolade, witte chocolade, ruby chocolade – ze komen allemaal aan bod en elk aspect wordt uitgebreid behandeld: de geschiedenis, de samenstelling, de geheimen van het succesvol verwerken van chocolade. Van eenvoudige recepten voor cakes, koekjes en gelati tot het recept voor een traditionele aardbei-chocoladetaart en pralinetruffel. Deze chocoladebijbel bevat ook intrigerende nieuwe combinaties zoals chocolade met bier en sinaasappel, en wittechocoladeijs met walnoten en venkelkaramel. Dankzij prachtige fotografie is dit boek een visueel spektakel voor zowel de beginnende als de ervaren thuiskok. En het resultaat is alvast om je vingers bij af te likken.
De Zilveren Lepel – Chocolade is een rijk geïllustreerde, luxe vormgegeven kookboek met de beste 100 chocoladerecepten uit de keuken van De Zilveren Lepel. Deze boekenreeks bevat een uitgebreide verzameling recepten uit de Italiaanse keuken.
Je kan de Zilveren Lepel – Chocolade hier online bestellen. Voor de andere titels klik je hier.
Anna’s perfecte smaken
Steeds meer mensen eten geheel of gedeeltelijk vegetarisch. Chef-kok Anna Jones wil bewijzen dat koken zonder vlees niet alleen gezond en simpel is, maar ook nog eens superlekker.
Anna’s perfecte smaken is een explosie van smaken en culinaire creativiteit. Salades, soepen en recepten om zelf mosterd of miso te maken; eenpansmaaltijden als citroenpilav met boterige amandelen, en zoetigheid als chocolade-ijs met zoute kappertjes.
In het boek staan twaalf superhelden centraal die je eten gegarandeerd geweldig laten smaken. Elk hoofdstuk draait om een basisingrediënt dat je altijd wel in huis hebt, zoals citroenen, olijfolie, uien, knoflook of azijn. Daarmee creëert Anna meer dan 130 vegetarische gerechten met de perfecte smaakcombinaties. Voor bijvoorbeeld citroen is dat een smakenpalet van scherp, zuur en bitter; voor tahin aards, zoet en romig.
Zelf zin gekregen om van deze snel te bereiden gerechten jouw nieuwe favorieten te maken? Laat je dan helemaal leiden door Anna’s perfecte smaken.
Je kan Anna’s perfecte smaken hier online bestellen.
Borrel – 30 receptkaarten
Met deze nieuwe serie vrolijk gekleurde receptenboxen duik je met plezier de keuken in. Elke box biedt 30 makkelijke, veelzijdige recepten telkens rond één thema. De kaarten zijn praktisch in gebruik, afneembaar en mee te nemen als boodschappenlijstje. Door heldere symbolen zie je in een oogopslag welke recepten voldoen aan jouw specifieke eetwensen. In het boekje lees je meer over de ingrediënten en vind je allerhande tips.
Of je nu snel een last-minute borrelhapje wilt maken of wilt uitpakken met een uitgebreide borrelplank, met deze 30 veelzijdige receptkaarten heb je een box vol inspiratie om de meest smaakvolle en originele borrelhapjes op tafel te zetten. Van carpacciowraps met zelfgemaakte pesto of flammkuchen tot sushibites of ricottadip uit de oven, de recepten in deze box laten je zien hoe je borrelplanken samenstelt met voor ieder wat wils.
Je kan Borrel – 30 receptkaarten hier online bestellen.
Oven – 30 receptkaarten
Met de 30 receptkaarten uit Oven zet je binnen een mum van tijd een heerlijke maaltijd op tafel. Of je nu weinig of juist alle tijd hebt om de keuken in te duiken om een lekker gerecht te bereiden: met deze recepten wordt elk gerecht een succes.
Van plaattaart met wortel en geitenkaas, en paddenstoelenquiche met spekjes tot gehaktbrood met spinaziesalade, en zalmpakketjes met geroosterde groenten.
Je kan Oven – 30 receptkaarten hier online bestellen.
Koek – 30 receptkaarten
Spritsen. kokosmakronen, bokkenpootjes: voor elk moment is een passend koekje te bedenken. In deze box vind je 30 makkelijke koekjesrecepten, voor wanneer je weinig of juist alle tijd hebt. Je verrast gasten met snelle speltkoeken met dadel, pak uit met ricottakoekies of maak snickerdoodles om als tussendoortje mee te nemen.
Elke dag verdient een verwenmoment en met een receptkaart uit deze box is dat zo gepiept. Knoop zelf een bakschort om of duik de keuken in met je vrienden of kinderen en bak samen de lekkerste koekjes.
Je kan Koek – 30 receptkaarten hier online bestellen.
Het gebak
In Het gebak bundelen toppatissier Roger van Damme en hobbykok Claudia Allemeersch hun krachten om je te trakteren op de meest verrukkelijke cakes en kleingebak. Hun expertise en creativiteit leiden tot cakes die niet alleen overheerlijk smaken, maar er ook nog eens prachtig uitzien.
Claudia zorgt telkens voor het klassieke gebak, terwijl Roger er zijn eigen luxeversie van maakt voor de meer ervaren bakker. De recepten zijn stap voor stap uitgelegd, waardoor ze ook voor beginners toegankelijk zijn. Bij elk gerecht zijn de prachtige foto’s een lust voor het oog en doen de originele creaties je helemaal watertanden. Van honingcake en cupcakes tot financiers en madeleines. Kortom, als je van bakken én lekkernijen houdt, mag dit boek niet ontbreken in je collectie.
Het Gebak is een inspirerend kookboek voor iedereen die van lekker en mooi gebak houdt. Of je nu een beginnende of ervaren bakker bent, met dit boek tover je gegarandeerd de heerlijkste creaties op tafel!
Je kan Het Gebak hier online bestellen.
Chef het zelf – Donuts
Donuts! Wie houdt er niet van? Deze gefrituurde lekkernijen, bedekt met glazuur, sprinkles of andere toppings, zijn een onweerstaanbare traktatie. Maar wist je dat je donuts ook heel gemakkelijk zelf kunt maken? In Donuts, het nieuwste boek in de reeks Chef Het Zelf, leer je alles wat je moet weten om perfecte donuts te maken, van het deeg tot de topping.
Naast de recepten leer je in dit boek ook de verschillende technieken die je nodig hebt om donuts te maken. Je leert hoe je het deeg moet kneden, hoe je de donuts moet frituren en hoe je ze kunt decoreren.
Trakteer je vrienden op smakelijke vanilledonuts met chocoladeglazuur of verras ze met donuts met een friszure frambozenvulling. In het boek ontdek je tips en tricks voor het maken van het lekkerste glazuur én kom je erachter welke toppings zoals chocoladesprinkles, gevriesdroogd fruit of kokosrasp er absoluut niet in je keukenkastje mogen ontbreken.
Met Donuts heb je alle tools in handen om de lekkerste donuts te maken waar iedereen zijn vingers bij zal aflikken. Honger naar meer streetfood gekregen? Kijk dan ook eens naar Ramen en Bubble Tea.
Zin om aan de slag te gaan? Je kan Donuts hier online bestellen.