Soep. Bouillon. Brood. 120 internationale recepten voor soep om van te slurpen
Soep. Bouillon. Brood. is een kookboek vol smaakvolle en verrassende internationale soeprecepten. Wie daarbij graag een stukje brood eet, kan dat vanaf nu met een heerlijk zelfgemaakt brood.
In de koudere maanden gaat er voor Deugenieten niks boven een heerlijk bord of kopje warme soep. Doe ons daarbij nog een stukje brood en we kunnen er weer voor enkele uren tegen. Maar soep is zoveel meer dan enkel een winters opkikkertje. Het kan de start zijn van een heerlijk diner, je kan soep eten als hoofdgerecht of het is het perfecte tussendoortje. Soep. Bouillon. Brood. toont aan dat soep ideaal en lekker is voor elke gelegenheid.
120 internationale soeprecepten
De soepen in het boek werden niet door de eerste de beste geselecteerd maar wel door Rachel Allen. De Ierse is internationaal bekend als kookboekenauteur en als televisiekok. Ze presenteerde haar eigen programma en duikt ook geregeld op als jurylid in verschillende kookprogramma’s.
De recepten in Soep. Bouillon. Brood. zijn ingedeeld volgens de 4 seizoenen. Want soep kan het hele jaar door heerlijk smaken. Zo zit er in de zomerse selectie eerder al eens een gazpacho of koude soep uit een ander werelddeel. Smaakvolle recepten, allemaal goed en wel, maar ook het oog wil wat. Daarom bevat het boek ook een hoofdstuk over garnituur & bijgerechten. Denk daarbij aan knoflooksoldaatjes, venkelolie of knapperige boerenkoolchips om de soepen op te fleuren en af te werken. Naast de soepen wordt er ook aandacht gegeven aan verrassende broodrecepten. Want brood (in vele vormen) is de ideale begeleider van een lekkere soep. Zo is er een recept voor walnotenbrood met blauwe kaas, boekweitscones of Braziliaans kaasbrood. Rachel Allen schenkt bovendien een hoofdstuk aan het zelf maken van de basis. Ze geeft ons namelijk 13 recepten om overheerlijke bouillons te maken. Daar zit uiteraard de overbekende kippenbouillon bij maar ook een eendenbouillon, schaaldierenbouillon en groentebouillon.
De recepten staan stuk voor stuk uitgebreid beschreven. Bovendien komen er heel wat nuttige weetjes en tips voorbij. Het is dan ook erg makkelijk om een heerlijke soep of bouillon in geen tijd klaar te maken.
Tips voor invriezen en opdienen
Voor wie toch nog twijfelt alles in huis te hebben om een heerlijke soep te maken, geeft Rachel Allen alvast mee welk kookgerei noodzakelijk is om een lekkere soep te maken. Bovendien komen in het boek het invriezen van soep en bouillons maar ook het opdienen ervan uitgebreid aan bod. Met al deze informatie is het alvast onmogelijk dat het klaarmaken van een overheerlijke soep zowaar… in de soep zou draaien.
Verwarmend, energieopwekkend, vullend of juist fris: met soep kun je alle kanten op. Van klassiekers als toematensoep met balletjes en vichyssoise tot minder bekende combinaties als soep van geroosterde pastinaak met cannellinibonen, salie en knoflook of een gekoelde komkommersoep met dragon: dankzij het uitgebreide gamma aan recepten is er voor elk wat soeps. Serveer daarbij nog een heerlijk sodabroodje, focaccia of maïsbrood met chilipeper en kaas, en je geniet van de heerlijkste soepmaaltijden. Met Soep. Bouillon. Brood. varieer je in een handomdraai elke keer weer.
Zin om nieuwe lekkere soepen te ontdekken en zelf aan de slag te gaan met de smaakvolle recepten van Rachel allen? Loop dan eens langs bij je boekhandelaar of bestel Soep. Bouillon. Brood. vanuit je zetel via de online boekhandel.
GIVEAWAY – Zin gekregen in soep? Wie weet kan je dankzij Deugenieten binnenkort zelf aan de kook.
Deze giveaway is helaas afgelopen. Volg Deugenieten op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwe acties.
Mooie prijs, kansje gewaagd
Doe heel graag mee