TABLE 58 zorgt voor een unieke gastronomische ervaring met zicht op het Atomium

TABLE 58 zorgt voor een unieke gastronomische ervaring met zicht op het Atomium

7 maart 2022 0 Door Deugenieten

Op 15 maart opent pop-up restaurant TABLE 58 zijn deuren op de bovenste verdieping van Paleis 5 van Brussels Expo. De ideale locatie voor een gastronomische tête-à-tête met zicht op het Atomium.

Gastronomische tête-à-tête met zicht op het Atomium

Een restaurant in de hoogte is niets nieuws. Maar een restaurant op het dak van Paleis 5 van Brussels Expo met zicht op het Atomium is dat wel. TABLE 58 is dan ook het meest onverwachte restaurantconcept van het jaar.

Het begon allemaal met een origineel idee van Brussels Expo, dat zijn activiteiten al enkele jaren diversifieert en zo garant staat voor eclectische en originele ervaringen. Na een anders verboden, maar toch wel stimulerende beklimming van de trappen van Paleis 5 kom je toe in een glazen kubus met uniek panoramisch zicht op het Atomium.

Dit waanzinnige project vloeit voort uit de samenwerking van Brussels Foodie, dat culinaire ervaringen creëert voor Brussels Expo, met We Are C, het 360°-communicatiebureau bekend van de gastronomische Culinaria-evenementen. 

TABLE 58 is dan ook niet zomaar een restaurant, het is een gastronomische ervaring met een typisch Belgische kwinkslag. De naam van het restaurant verwijst in eerste instantie naar de Wereldtentoonstelling van 1958 in Brussel. Maar het is ook een logische naam: het restaurant ligt op het dak van Paleis 5, op de achtste verdieping.

Vier sterren, twee persoonlijkheden, één concept

De naam van het pop-uprestaurant mag dan een surrealistische kwinkslag hebben, het menu staat garant voor een culinaire beleving.

Hiervoor deed TABLE 58 beroep op twee bekende Belgische sterrenchefs: Lionel Rigolet, de gerenommeerde chef-kok van Comme chez Soi** in Brussel, en Nick Bril, de charismatische en creatieve chef-kok van The Jane** in Antwerpen.

Hoewel de twee chefs er een verschillende stijl op nahouden en nog nooit hadden samengewerkt, bleken hun aanpak, oog voor detail en perfectionisme veel op elkaar te lijken. Ze aarzelden dan ook niet om de uitdaging aan te gaan en van TABLE 58 een gastronomische topper te maken.

Rigolet en Bril werkten een seizoensgebonden vijfgangenmenu uit dat alle regels van de gastronomie respecteert en het beste en mooiste wat België te bieden heeft in de kijker plaatst. Kortom, alle ingrediënten voor een spectaculaire lunch of een bevoorrecht diner!

TABLE 58 is open van half maart tot het begin van de zomer. Meer details over het menu en reserveren via table58.be.

Lees ook: Ontmoet bekende wijnmakers tijdens een culinaire reis met Norwegian Cruise Line

Volg ons op sociale media of contacteer ons